Dé huidtrends voor 2023

Huidtrends 2021 - vindjehuidtherapeut.nl

Richting het einde van het jaar staan de altijd de trends en ontwikkelingen voor het nieuwe jaar weer centraal. Zo ook dit jaar weer. In deze blog vertel ik je meer over de trends die we in dit jaar kunnen verwachten.

Preventieve huidzorg

Wereldwijd is er steeds meer vraag naar behandelingen die gericht zijn op preventieve zorg.  Preventief houdt in dat de huid wordt geholpen in goede conditie te komen of te blijven en te anticiperen op de verschijnselen die gepaard gaan met het ouder worden. Niet alleen voor het gezicht, maar ook juist de hals, het decolleté en de handen. Mensen realiseren zich steeds meer dat deze zones net zo belangrijk zijn als het gezicht. Waar vaak gemakkelijk de eerste tekenen van veroudering zichtbaar worden en om geen disbalans in het geheel te krijgen, krijgt dit meer de aandacht.

Holistische benadering

Mensen willen er op hun best uitzien en voelen en laten het liefst verschillende behandelingen op een plek uitvoeren waar ze zich veilig, gehoord en gezien voelen. Hier spelen esthetische klinieken in meerdere mate op in. Deze klinieken zien welzijn als een geheel en bieden een scala aan oplossingen om aan de vraag van cliënten te kunnen voldoen.

Non-invasieve behandelingen

Cliënten kiezen steeds vaker voor niet-invasieve behandelingen boven chirurgische alternatieven. De belangrijkste redenen zijn lagere behandelingsrisico’s, kosten en snellere resultaten. Daarnaast neemt de acceptatie en populariteit toe van huidverbeterende behandelingen.

Body-contouring

De laatste paar jaar zien we wereldwijd de vraag naar body-contouring sterk stijgen. Behandelingen die gericht zijn op lokale vetreductie, verstrakking van de huid en vermindering van cellulite, worden steeds normaler. Ook zien we dat hier in Nederland steeds meer aandacht voor komt. Daarnaast zien we dat er meer bewustwording ontstaat dat ons lichaam qua huidverzorging ook aandacht verdient. Met de tijd zien we dat de huid droger wordt, er zonschade zichtbaar wordt en de structuur van de huid verandert. Behandelingen die enerzijds gericht zijn op shaping en anderzijds op het gladder en zachter maken van de huid horen we dan ook steeds vaker in de praktijk.

Wil jij jouw behandelaanbod uitbreiden om nog beter aan de wensen van je cliënten te voldoen? Wij informeren je graag over de mogelijkheden!

Nog geen reacties

Schrijf een reactie

Je e-mail zal niet openbaar zichtbaar gemaakt worden.