IPL THERAPIE

IPL staat voor Intense Pulsed Light en wordt genereerd uit een Xenon-lamp. Het staat ook wel bekend als de flitslicht methode.
Het principe van IPL berust op dat van de laser. Beide werken op basis van licht, echter bestaat IPL uit een groter gedeelte van het lichtspectrum. Het zend als het ware verschillende golflengtes tegelijkertijd uit, terwijl laser één specifieke golflengte gebruikt.

ipl therapie - vindjehuidtherapeut.nl

Hoe werkt het?

Afhankelijk van het filter en dus de golflengten die worden uitgezonden, wordt de energie door met name melanine en/of hemoglobine geabsorbeerd en omgezet in warmte. Hierdoor vermindert erytheem van de huid, stollen teleangiëctastieën, vermindert haargroei en wordt hyperpigmentatie gereduceerd. Ook vermindert inflammatoire acne, verfijnen grove poriën en nemen fijne lijntjes af.

Wat zijn de indicaties?

IPL werkt oppervlakkig in de huid en is niet in staat de dieper gelegen huidlagen te bereiken. Om die reden is IPL zeer geschikt voor oppervlakkige gelegen indicaties.
Door het gebruik van verschillende filters kan de behandeling goed worden aangepast aan de indicatie en het huidtype. IPL is met name geschikt voor huidtypen I-IV en is zeer effectief voor de behandeling van diffuse roodheid van de huid, couperose, oppervlakkige pigmentvlekken en sommige vormen van acne.

  • Inflammatoire acne
  • Erytheem
  • Couperose
  • Rosacea
  • Poikiloderma van Civatte
  • Hyperpigmentatie

Wat zijn de behandelresultaten

Door een behandeling met IPL verminderen kleurverschillen, waardoor de huid een rustiger en egaler aanzien krijgt. Daarnaast zorgt het voor algemene huidverbetering en nemen opvlammingen van roodheid in het gezicht af. Ook werkt het ontstekingsremmend bij acne en rosacea.

 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Dit is afhankelijk van de ernst van de indicatie. Vaak zijn er drie tot vijf behandelingen nodig voor een goed resultaat.

 

Wat is de behandelfrequentie?

Elke 4 tot 6 weken. Onderhoud (half)jaarlijks. 

 

Wat is de hersteltijd?

IPL geeft kans op zwelling van de huid, alsook roodheid voor enkele dagen. Bij de behandeling van pigmentvlekken kleuren deze de eerste week donkerder voordat ze lichter worden.  

Welk systeem raad ik aan?

De Clearlight van Zimmer Aesthetics of het Etherea platform met het IPL handstuk. Beiden komen met diverse filters op zoveel mogelijk indicaties effectief te kunnen behandelen.