Thulium laser voor algehele huidverbetering

Benieuwd wat de Thulium laser kan? Lees dan zeker verder!

In het verleden voerde ik veel full face CO2 lasers uit en behaalde ik zeer mooie resultaten voor met name algehele huidverbetering, vermindering van lijntjes, rimpels en (acne)littekens. Ondanks dat ik deze behandeling nog steeds graag doe, zijn er steeds minder mensen die hiervoor tijd in de agenda vrij willen en kunnen maken. Want tsja, de hersteltijd is natuurlijk iets waar we rekening mee moeten houden en is niet waar mensen om staan te springen.

De behoefte aan effectieve behandelingen met zichtbare resultaten en met minimale down time groeit sterk. Met de uitleg van zwelling en roodheid voor enkele dagen komen we als behandelaar vaak nog wel weg, maar korstvorming voor een week waardoor mensen zich thuis willen verstoppen? De groep die hier voor open staat, wordt (helaas) steeds kleiner.

De vraag voor esthetische verbeteringen met minimale hersteltijd is iets wat elke behandelaar waarschijnlijk wel herkent. En daar ligt nu precies voor ons de uitdaging. De balans vinden tussen het creëren van de mooiste resultaten met de minste belasting.

De groei van de Thulium Laser

Sinds enige tijd werk ik met een Thulium laser – de LaseMD Ultra van Lutronic, wat een genot! Deze subablatieve 1927 nm laser zet ik in voor algehele huidverbetering. Cliënten worden blij omdat ze poriën, lijntjes, rimpeltjes en littekentjes zien verfijnen en de huid egaler en frisser vinden. 

Maar hoe werkt dit dan?

Met subablatief bedoel ik dat deze laser net zoals ablatieve lasers door water wordt geabsorbeerd, maar in mindere mate. Het stratum corneum blijft dan ook deels intact en de laser werkt met name in op de onderste lagen van de epidermis en papillaire dermis. Een zeer snelle, gemakkelijk toe te passen laser met minimale down time en prachtige resultaten. Sinds dag 1 ben ik groot fan! En het mooie is dat speciaal voor deze laser cosmeceuticals zijn ontwikkeld die direct na de behandeling kunnen worden aangebracht. Op basis van huidtype en indicatie kun je kiezen uit; tranexaminezuur, retinol, vitamine C en resveratrol. Dit wordt deels door de micro-kanalen die tijdens de behandeling zijn gecreëerd, opgenomen voor optimaal effect. 

 

Lasemd Ultra staat dan ook voor = Laser assisted effective molecules delivery!

Ben je benieuwd of deze laser iets voor jouw praktijk/kliniek is? Ik informeer je graag over alle ins en outs!

Nog geen reacties

Schrijf een reactie

Je e-mail zal niet openbaar zichtbaar gemaakt worden.