TATOEAGE VERWIJDERING

Tegenwoordig is het verwijderen van tatoeages groot. Veel mensen die niet tevreden zijn met hun tatoeage en deze om verschillende redenen willen laten verwijderen. Of de tatoeage willen laten vervagen om een cover-up te kunnen plaatsen. De laatste jaren heeft er veel innovatie plaatsgevonden wat maakt dat tatoeages tegenwoordig met de juiste apparatuur en kennis van zowel de huid als tatoeages, zonder nare bijwerkingen gerealiseerd kan worden.

 

tatoeage verwijderin g- vindjehuidtherapeut.nl

Welke huidbehandelingen zijn geschikt? 

Om tatoeages veilig en effectief te verwijderen worden Q-switched en Pico-lasers toegepast.

Lasertherapie

Tatoeages worden met de zogenoemde Q-switched- (nanoseconden) of picolasers (picoseconden) effectief verwijderd. Beide lasers werken op basis van een photo-akoestisch/mechanisch effect. Door het gebruik van zeer korte pulsen wordt de druk binnen het inktpartikel verhoogd wat ervoor zorgt dat er een ontploffinkje ontstaat. Hierdoor wordt het inkt vergruisd in zeer fijne deeltjes, waarna het lichaam het opruimt.

Bij kwalitatief goede apparatuur zijn de resultaten met beide technieken vergelijkbaar, echter is de weg erna toe net een beetje anders. Door het gebruik van picoseconden lasers, waarvan de pulsen nóg korter zijn, worden het stofachtige deeltjes. Dit maakt het voor het lichaam makkelijker het inkt op te ruimen. Om die reden zijn er minder behandelingen nodig. Ook kan het zijn dat sommige tatoeages om verschillende reden met Q-switched lasers niet geheel verwijderd worden. Een picolaser kan dan uitkomt bieden.

Voor meerkleurige tatoeages zijn verschillende golflengtes noodzakelijk. Dit omdat golflengten (kleuren licht) geabsorbeerd worden door specifieke kleuren. Voor het volledig verwijderen van tatoeages dient er dan ook voor een passende golflengte gekozen te worden.

Helaas zien we vaak dat door het zetten van een tatoeage of door slechte apparatuur, er structuurveranderingen zijn opgetreden. Hier is er dan sprake van littekenweefsel, wat bij afname van het inkt beter zichtbaar zal worden. Gelukkig zijn er dan weer lasers beschikbaar die dit littekenweefsel minder opvallend kunnen maken.

 Geschikte systemen: Hollywood Spectra of PicoPlus van Lutronic.

ARTIKELEN TATOEAGES

Pigmentaandoeningen