DermaV: de nieuwste vasculaire innovatie van Lutronic

De mensen die mij een beetje kennen die weten dat ik met nieuwe innovaties altijd iets heb van; interessant, ik ben nieuwsgierig maar eerst zien en dan geloven. Dus toen ik voor het eerst hoorde; de DermaV zal mogelijk in de toekomst de Pulsed Dye Laser (PDL) vervangen, was ik enigszins sceptisch maar heel nieuwsgierig.

Nd:YAG en KTP maar dan anders dan we gewend zijn

Deze Nd:YAG en KTP laser zijn onder andere onderscheidend vanwege drie verschillende sequentiële pulsmodes. Namelijk; sub-microseconden, sub-milliseconden en continu. Dit kun je een beetje vergelijken met de klassieke KTP en Nd:YAG, IPL en de PDL modus. Super gevarieerd dus en heel breed inzetbaar voor een variatie aan vasculaire (en pigment) laesies. Dit omdat deze opties door verschillende targets en dieptes worden geabsorbeerd.

Grote spotsizes

Persoonlijk was ik voorheen altijd meer een Nd:YAG dan een KTP fan. Dat gepiel met kleine spots was en is niet zo mijn ding – monnikenwerk noem ik het altijd. Toen ik echter hoorde dat de KTP zelfs met een 8, 10 en 12mm spot gebruikt kan worden, dacht ik; dat moet ik zien! De KTP heeft namelijk grote voordelen voor vasculaire laesies, met name wanneer we te maken hebben met oxy-hemoglobine. Echter is de penetratiediepte beperkt. Dus deze grote spots bieden nieuwe mogelijkheden.
Het piekvermogen van de KTP laser van de DermaV is 3x hoger en bevat een 62 % hogere fluence dan elke andere KTP laser ter wereld. Resultaat: ultrasnelle en ultraefficiënte behandelingen.

Fluences
–  532nm: tot 50 Joules/cm²
–  1064 nm: tot 300 Joules/cm²

Als we met zulke grote spots én vaatlasers werken, is het beschermen van de huid wel extra belangrijk. Dit in de vorm van effectieve koeling. Om dit zo goed mogelijk te doen en voor comfort van de client te zorgen, is er voor een speciale ICD koeling gekozen. Deze geïntegreerde cryogeenspray is variabel in te stellen en aan te passen aan de indicatie.

Gepatenteerde Intellitrack® technologie

Deze technologie bied jou als behandelaar de mogelijkheid secuur en netjes te werken doordat je van te voren een bepaald overlappingspercentage kunt instellen. Bovendien past hij zich automatisch aan, aan jouw snelheid van werken. Dit is zeker voor grote zones erg prettig. Daarnaast wordt de huid om de twee milliseconden gemeten en de temperatuur weergegeven. Op deze manier zorg je voor veilige behandelingen met de minste kans op complicaties.

Voor welke indicaties kun je de DermaV inzetten?

 • Teleangiëctastieën
 • Spider veins
 • Couperose
 • Naevus flammeus
 • Diffuse roodheid
 • Rosacea
 • Venous lake
 • Angiomen
 • Epidermale pigmentvlekken
 • Photorejuvenation
 • Poikiloderma van Civatte
 • Ongewenste haargroei

De DermaV vs de PDL

Terugkomend op wat ik in het begin van deze blog noemde; dat de DermaV de PDL in de toekomst mogelijk gaat vervangen, is omdat dit nieuwe systeem alle voordelen maar niet de nadelen van de PDL heeft. De PDL is nog steeds de gouden standaard wanneer het bijvoorbeeld gaat om het verminderen van een naevus flammeus. Goede resultaten maar met één groot nadeel en dat is de lange en forse downtime waar men over het algemeen mee te maken krijgt. Oftewel de purpura, forse paarse plekken die 5-10 dagen zichtbaar kunnen blijven. Nu zeg ik niet dat dit nooit ontstaat met de DermaV. Maar de kans hierop en de mate van purpura, is zeer klein en weinig. En dat is iets waar cliënten blij van worden.

Wist je trouwens dat de penetratiediepte van de KTP t.o.v. PDL met dezelfde spotsize maar 5% minder is? Daarnaast is een solid state laser stabieler dan een vloeistof laser alsook goedkoper en mileu vriendelijker.

Binnenkort start ik met de DermaV van Lutronic met behandelen in het demo- en trainingscentrum in Amsterdam. Ben je benieuwd naar meer ins en outs en wil je deze nieuwe innovatie in het echt ervaren? Ik nodig je van harte uit voor een demonstratie!

Nog geen reacties

Schrijf een reactie

Je e-mail zal niet openbaar zichtbaar gemaakt worden.