Clarity II van Lutronic

Lutronic-Clarity-II

In de afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan met verschillende Alexandrite- en Nd:YAG lasers en in deze blog vertel ik je graag waarom ik zo’n fan van de Clarity II ben geworden. 

Gouden standaard

Tot op de dag van vandaag hebben we hier te maken met golflengten die zich in de afgelopen járen meer dan bewezen hebben. Een combinatie van een Alexandrite- en Nd:YAG systeem is dan ook een veel gekozen combinatie voor de behandeling van allerlei indicaties. Denk bijvoorbeeld aan ongewenste haargroei, vasculaire leasies zoals; couperose en besenreiser, hyperpigmentatie zoals; lentigo solaris, huidverjonging middels collageenstimulatie.

It’s all about power en settings

Blije, tevreden cliënten daar worden we als behandelaar blij van, toch? En wanneer zijn cliënten over het algemeen het meest tevreden? Naar mijn idee wanneer ze na elke behandeling een duidelijk verschil bemerken, de behandeltijd niet te lang is, er weinig behandelingen nodig zijn voor het gewenste resultaat en de hersteltijd minimaal is.
Om dit alles te kunnen realiseren is het naast de uitvoering en het opzoek gaan naar het juiste klinische eindpunt, onder andere belangrijk dat de laser voldoende power heeft, je in staat bent (voldoende) te spelen met de settings en er een variatie aan spotsizes beschikbaar zijn.

Laten we als voorbeeld haargroei nemen. Hoe heerlijk is het als behandelaar dat je met grote spotsizes kunt werken en dan niet alleen de eerste twee behandelingen, nee de gehele kuur. Want zowel jij als de cliënt zitten er niet op te wachten twee uur bezig te zijn voor bijvoorbeeld gehele benen of een rug.
Dit is alleen bij sommige systemen niet het geval. Veelal heb je te maken met het feit dat je gedurende de kuur voor een klein handstuk moet kiezen omdat je de maximale energie hebt bereikt. Dit zorgt voor langere behandeltijden en niet altijd het juiste resultaat.
De haargroei wordt namelijk na enkele behandelingen steeds dunner waar een hoge(re) energie en heel korte pulsduur voor nodig is. En dit is vaak een uitdaging omdat het systeem niet voldoende power heeft en dan blijft de cliënt met een bosje dun resthaar over en daar wordt niemand blij van.

Voldoende kracht, zeer korte pulsen met spotsizes tot wel 24mm! Dat is waar de Clarity II voor staat – I Love it!

Alle photoypen en bijna alle haartypen

Door de combinatie van twee gouden standaarden kan laserontharing voor alle phototypen en bijna alle haartypen worden ingezet.
De Alexandrite laser wordt gebruikt voor het ontharen van Fitzpatrick huidtype I-III/IV, pigmentlaesies en bepaalde vasculaire laesies. De Alexandrite laser is goed in alle haartypen, van donkerblond tot zwart haar, van fijn tot dik. Dit is ook meteen iets waarin de Alexandrite zich onderscheidt van de Diode laser. Een Diode is nu eenmaal niet zo goed in dunne haren.

De Nd:YAG laser wordt met name ingezet voor ongewenste haargroei bij phototypen IV-VI en voor de dieper gelegen haarfollikels bij lichte phototypes. Daarnaast is deze laser uitermate geschikt voor allerlei vasculaire laesies. Te denken aan; couperose, angiomen, besenreiser, spider naevus etc. Alsook voor preventieve- en milde huidverjonging, onychomycose en inflammatoire acne.

Waarin onderscheidt de Clarity II zich nog meer?

Het is heel menselijk wanneer je op een hoog tempo werkt, je wel eens een stukje overslaat of dat je juist teveel overlap hebt tussen je pulsen, wat de kans op complicaties vergroot. Laat Lutronic daar nou net iets op hebben gevonden, namelijk de IntelliTrack. Door vooraf een overlap-percentage in te stellen en gebruik te maken van een speciaal rolletje, inclusief sensor op je handstuk, ben je in staat heel secuur te werken. En weet je wat? Hij past zich ook nog eens aan, aan jouw snelheid van behandelen. Hoe handig! Bovendien zorgt de temperatuursensor voor veilige behandelingen. Hij heeft namelijk een melding, zowel op het grote scherm als op het handstuk, wanneer een bepaalde temperatuur wordt overschreden.
Zie hieronder een mooi filmpje die alle voordelen samenvat.

Wil jij de Clarity II aan het werk zien en alle voordelen met eigen ogen zien én ervaren? Je bent welkom voor een demonstratie in het demo- en trainingscentrum in Amsterdam!

Nog geen reacties

Schrijf een reactie

Je e-mail zal niet openbaar zichtbaar gemaakt worden.