LEDTHERAPIE

Ledlicht heeft zich in de afgelopen jaren bewezen als een behandelmethode die voor huidverbetering kan zorgen. Wanneer specifieke golflengten voor een bepaalde tijd op de huid worden geschenen, verbetert dit de huid. Led (Light Emitting Diode) therapie stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen en is in staat weefsel te herstellen. Naast dat het wordt gebruikt als een op zichzelf staande behandeling, wordt het ook ingezet als aanvulling op andere therapieën of als nabehandeling.

 

Hoe werkt het?

Een behandeling met ledlicht omvat het blootstellen van de huid aan lage niveaus van deze nuttige lichtenergie uit het zichtbare en infrarode deel van het lichtspectrum.

De effecten van led-fototherapie zijn een natuurlijke reactie, vergelijkbaar met fotosynthese van planten via een proces dat bekendstaat als fotobiomodulatie. Hierdoor worden functies geactiveerd, die er op hun beurt voor zorgen dat verschillende cellulaire processen met een therapeutisch effect worden gestimuleerd. Geactiveerde huidcellen functioneren beter en regenereren sneller. Dit leidt tot een jongere, gezonde en stralende huid.

Roodlicht

Versnelt celvernieuwing en -herstel, stimuleert collageen- en elastine, voor een gladdere, stevigere huid. Rood licht verhoogt de cellulaire energie van het lichaam, wat vervolgens cellen stimuleert tot snellere regeneratie. Daarnaast verbetert het ook de bloedstroom, waardoor de weefsels meer zuurstof krijgen en het lymfesysteem wordt aangezet om gifstoffen te verwijderen.

Infraroodlicht

Heeft een herstellend vermogen en wordt het diepst geabsorbeerd. Het kan synergetisch werken met rood licht voor optimale verjongingsresultaten. Het activeert ontstekingsremmende processen van de huid, zodat het herstel versnelt en irritatie en roodheid vermindert. Het is dan ook ideaal voor de zeer gevoelige huid.
 

Blauwlicht

Bestrijdt onzuiverheden door bacteriën te vernietigen die dit veroorzaken. Blauw licht draagt ook bij aan het voorkomen van puistjes. Blootstelling van p.acnes-bacterie aan blauw licht zorgt voor een fotodynamische reactie die resulteert in vernietiging van de bacterie. Daarnaast helpt het ook om de talgproductie in evenwicht te brengen en de helderheid van de huid te verbeteren.
 

Wat zijn de indicaties?

Ledlicht kan worden ingezet voor allerlei uiteenlopende huidindicaties en is geschikt voor alle huidtypen. Het wordt niet toegepast tijdens zwangerschap of als mensen kampen met lichtovergevoelige epilepsie.  

 

Wat zijn de behandelresultaten?

Het remt en kalmeert eventuele roodheden van de huid, deze wordt gladder en stralender. Onzuiverheden nemen af de talgklierproductie wordt geremd.  

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Dit is afhankelijk van de indicatie en het gewenste resultaat.
 

Wat is de behandelfrequentie?

Ledlicht kan wekelijks of op regelmatige basis worden toegepast.  

 

Wat is de hersteltijd?

De huid toont na ledicht mild rood, wat snel wegtrekt.