RADIOFREQUENTE MICRONEEDLING

Radiofrequente (RF) microneedling is een combinatie van beide. Er wordt gebruik gemaakt van speciale naaldjes om micropuncties in de huid te maken en tegelijkertijd radiofrequente energie af te geven. RF microneedling geeft huidverbetering en is geschikt voor alle huidtypes, ook de donkere huid.

radiofrequente microneedling - vindjehuidtherapeut.nl

Hoe werkt het?

Radiofrequentie is een techniek waarbij er met elektromagnetische golven (radiogolven) gerichte warmtebeschadigingen in de huid worden gecreëerd.
De micronaaldjes zorgen ervoor dat de RF energie zeer gecontroleerd naar de dermis gaat en daar warmte afgeeft. Hierdoor wordt er op de juiste diepte gewerkt.
Door de warmte energie wordt de productie van collageen en elastine gestimuleerd.

De overeenkomst tussen RF microneedling en microneedling zit in de naam en dat er naaldjes bij gebruikt worden, maar verder is de behandeling totaal verschillend. De naaldjes bij RF microneedling hebben namelijk alleen de functie om de radiofrequente energie op de juiste diepte in te brengen. De gewone microneedling is een behandeling waarbij we de huid verbeteren door gerichte schade te maken aan de oppervlakte van de huid, de epidermis. Zonder de energie van radiofrequentie.  

Wat zijn de indicaties?

  • Gedehydrateerde huid;
  • Doffe huid;
  • Fijne lijnen en rimpels op gelaat, hals en decolleté;
  • Grove huidstructuur;
  • Grove poriën;
  • (Acne)littekens;
  • Zonbeschadigde huid;
  • Rokershuid.

Wat zijn de behandelresultaten?

Na een kuur met RF microneedling oogt de huid gladder, steviger en frisser. Lijntjes en rimpeltjes nemen af en de structuur van de huid verbetert. Het resultaat wordt na drie tot zes maanden nog mooier.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Over het algemeen worden er 3-5 behandelingen geadviseerd om tot het gewenste effect te komen.

 

Wat is de behandelfrequentie?

Doorgaans wordt er een interval aangehouden van 4-6 weken.
 

Wat is de hersteltijd?

Na de behandeling vertoont de huid milde roodheid en kan deze soms wat gloeien. Ook kan er zwelling ontstaan, dit is veelal rondom de ogen. Dit houdt gemiddeld drie dagen aan.  

 

Welke systemen raad ik aan?

Ik raad de Genius van Lutronic aan alsook de Relift van Zimmer Aesthetics. Het voordeel van de Relift is dat dit systeem ook een HIFU bevat.