HIFU

Naarmate we ouder worden, neemt onder andere onze collageen en elastine productie af. Dit resulteert in een verlies aan stevigheid en elasticiteit van de huid. Met behulp van ultrasound technologie (geluidsgolven) helpt HIFU de productie van collageen te stimuleren. Wat resulteert in een stevigere en strakkere huid. HIFU is de afkorting van High Intensity Focused Ultrasound.

Relift-HIFU-Treatment

Hoe werkt het?

Door gefocuste ultrasound energie af te geven aan de diepere huidlagen en op de juiste diepte onder de huid te behandelen, wordt deze van binnenuit verstrakt. De pulsen die worden afgegeven bestaan uit geluidstrillingen en produceren energie. Welke in de huid worden omgezet in warmte. De warmte stimuleert het natuurlijk proces om zo nieuw collageen aan te maken. Het resultaat is een geleidelijke verstrakking die na afloop van tijd een liftend effect van de huid tot gevolg heeft.

De huid bestaat uit verschillende lagen, de opperhuid (epidermis), de lederhuid (dermis), de diepere huidlaag en de fibromusculaire laag, dit wordt ook wel de SMAS-laag (superficial musculo-aponeurotic system) genoemd.

De HIFU werkt op al deze lagen. Dit is de laag welke normaal tijdens een chirurgische ingreep gelift wordt. De SMAS laag wordt tijdens de HIFU behandeling veilig verwarmt, waardoor je in verloop van 3-6 maanden een verstrakking van je huid krijgt.  

Wat zijn de indicaties?

    De zones die met name effectief met HIFU of Ultherapie behandeld kunnen worden zijn:

  • Kaaklijn;
  • Wanggebied;
  • Hals;
  • Oogzone;
  • Lifting wenkbrauwen;
  • Onderkin;
  • Lokale vetophopingen lichaam.

 

Wat zijn de behandelresultaten?

De huid verstevigt en verstrakt en oogt jonger. Fijne lijntjes en lokale vetophopingen nemen af.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Dit is afhankelijk van de mate van verslapping, in de meeste gevallen worden 1-3 behandelingen toegepast.

 

Wat is de behandelfrequentie?

Wanneer meerdere behandelingen geadviseerd worden, wordt dit in kuurvorm gedaan met een interval van gemiddeld zes weken. 

 

Wat is de hersteltijd?

Over het algemeen geeft deze behandeling minimale hersteltijd. Er kan enigszins milde roodheid en zwelling zichtbaar zijn. Daarnaast kan de huid voor maximaal twee weken beurs aanvoelen.

 

Welk systeem raad ik aan?

De Microson van Zimmer Aesthetics of de Relift. De Relift bevat naast de HIFU ook RF microneedling.