Huidtherapie en injectables

Samenwerken voor de mooiste resultaten – huidtherapeuten werken op het gebied van anti-aging, waar nodig samen met andere disciplines, denk hierbij aan de cosmetisch arts en plastisch chirurg. 

De kracht van samenwerken

De kracht van de huidtherapeut is om enerzijds preventieve behandelingen toe te passen voor de ouder wordende huid en anderzijds de reeds ontstane tekenen van huidveroudering, te verminderen. Uit onderzoek blijkt dat ontsierende verkleuringen die ontstaan bij het ouder worden, de huid ouder laat lijken dan nodig. Dit heeft dan in eerste instantie ook veelal de focus van de huidtherapeut. Vermindering van vlekjes en roodheden zorgen ervoor dat de huid egaler wordt, frisser en jeugdiger oogt. Wat veel tevreden en blije cliënten met zich mee brengt.
Andere tekenen van huidveroudering kunnen ook vermindert worden. Hierbij kun je denken aan storende verhevenheden, een grover wordende huidstructuur, lijntjes, rimpels en huidverslapping. Met verschillende behandelingen, van mild tot intensief, is de huidtherapeut in staat deze tekenen te verminderen en de huid te begeleiden en te ondersteunen in het mooi ouder te worden. Deze behandelingen gaat goed samen in combinatie met botuline toxine, fillers, skinboosters, bio-stimulatoire middelen en waar nodig chirurgie. Een gezonde huid die in goede conditie is ontvangt de injectables beter waardoor de resultaten mooier worden. Het versterkt elkaar, zorgt voor langdurige resultaten en retentie.

De juiste route

Idealiter start de huidtherapeut eerst met huidbehandelingen om de huidconditie te verbeteren en waar nodig de huid gezonder te maken. Voor de finishing touch gaat de cosmetisch arts en/of plastisch chirurg aan de slag. Soms is de route minder relevant en kan het samen gaan of is het zelfs beter bijvoorbeeld eerst botuline toxine toe te passen.

Ben jij cosmetisch arts of (plastisch) chirurg en wil je jouw praktijk/kliniek uitbreiden met Huidtherapie en ben je opzoek naar advies wat bij jou past? Wij gaan graag het gesprek met je aan en denken mee wat bij jou past.


Nog geen reacties

Schrijf een reactie

Je e-mail zal niet openbaar zichtbaar gemaakt worden.