De kracht van RF microneedling en HIFU samen

HIFU en RF microneedling is voor velen bekend maar wist je dat beide heel goed te combineren vallen voor nóg meer resultaat? En dat in dezelfde behandeling!

HIFU

HIFU is de afkorting van High Intensity Focused Ultrasound en is effectief voor de slapper wordende huid. Door middel van geluidsgolven worden afhankelijk van de gekozen diepte, de verschillende huidlagen lokaal verwarmd. Eén van de grote voordelen van HIFU is dat deze inwerkt op de SMAS laag. De SMAS laag ligt net boven het spierweefsel en is de laag die chirurgen liften tijdens een chirurgische ingreep.

De lokale temperatuurstijging zorgt voor directe krimping. Dit samen met stimulatie van collageen zorgt voor een lifting en verstrakking van de huid. Deze methode is heel effectief bij een slappe of slapper wordende huid en verlies van contouren. Ook kan het ingezet worden voor verstrakking rondom de ogen en andere zones en lifting van de wenkbrauwen.

Radiofrequente microneedling

Bij deze techniek wordt door middel van het creëren van gaatjes in de huid, radiofrequentie naar de gewenste diepte gebracht. Ook hier kunnen we op verschillende lagen werken om tot het gewenste effect te komen. Collageen en elastine worden gestimuleerd en naast verstrakking zien we ook verbetering van structuur ontstaan. Naast het verminderen van lijntjes en rimpels, is RF microneedling ook zeer effectief voor (acne)littekens.

RF microneedling met de ReLift van Zimmer

De kracht van combineren

Door beide technieken in dezelfde behandeling en/of kuur traject te combineren, zien we nog betere resultaten. Met HIFU werken we namelijk op de SMAS laag voor diepe lifting van de huid. Met RF microneedling werken we vervolgens op de pappilaire, reticulaire dermis en de epidermis voor nog meer effect op verstrakking en vooral ook structuurverbetering.

Meer weten?

Ben je nieuwsgierig naar deze gecombineerde technieken? Wij laten je graag kennismaken met de Relift van Zimmer!


Nog geen reacties

Schrijf een reactie

Je e-mail zal niet openbaar zichtbaar gemaakt worden.