Huidveroudering vertragen

Huidveroudering - vindjehuidtherapeut.nl

Mooi oud worden, dat is iets wat veel mensen ambiëren. Echter krijgen we allemaal te maken met huidveroudering, wat we niet kunnen stoppen. Wel zijn er verschillende huidbehandelingen die het verouderingsproces kunnen vertragen. 

Huidveroudering

Vanaf je vijfentwintigste begint de huid te verouderen.  Naast de bekende lijntjes en rimpels wordt de huidstructuur grover, wordt de huid slapper en ontstaan er verkleuringen. De stofwisseling in alle cellen raakt vertraagd, nieuwe huidcellen worden minder snel aangemaakt en belangrijke bindweefselcellen worden minder geproduceerd. Deze cellen zijn verantwoordelijk voor de aanmaak van collageen en elastine en geven de huid zijn stevigheid en elasticiteit.
Pigmentveranderingen worden beschouwd als meest opvallende huidverandering naarmate de huid veroudert en zorgt ervoor dat de huid grauwer en valer wordt. Verlies van stevigheid en vorming van pigment komen net als de andere kenmerken vaak samen. De snelheid van huidveroudering kan enorm verschillen tussen populaties, verschillende anatomische locaties en zelfs tussen individuen.
Zoals hierboven beschreven kunnen we huidveroudering niet stopzetten, wel kunnen we een gezonde leefstijl combineren met de juiste behandelingen, huidverzorgingsproducten en waar nodig suppletie, om zo mooi ouder te worden.

Huidveroudering vertragen met behandelingen

Huidverjongende behandelingen zijn erop gericht om in de diepte te vernieuwen en te verstevigen, maar ook om collageen en in sommige gevallen zelfs elastine, te her modelleren en te stimuleren. Dit zorgt ervoor dat de structuur van de huid verbetert. Lijntjes en rimpeltjes nemen af, de huid wordt steviger en grove poriën verminderen.
Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan non-ablatieve of ablatieve lasers, RF microneedling of HIFU. Elke techniek heeft weer zijn eigen kracht, voor- en nadelen. 

Ook is het mogelijk om de huidteint te verbeteren, door zichtbare verkleuringen van de huid te verminderen. Met de tijd ontstaan er meer pigmentvlekken, wordt de huid roder van kleur en kunnen er zichtbare vaatjes ontstaan. Uit onderzoek blijkt dat verkleuringen van de huid, deze ouder doen laten lijken dan hier en daar lijntjes en rimpels. Om die reden is het verbeteren van de algehele uitstraling een populaire behandeling.

Om de huidteint te verbeteren, roodheid, verwijde vaatjes en pigmentvlekken te verminderen is IPL een heel geschikte methode. De huid wordt egaler, jonger en strakender!

Jouw praktijk uitbreiden met huidverjongende behandelingen?

Er zijn veel opties mogelijk en ik denk graag mee wat voor jou en jouw praktijk/kliniek het meest passend is zodat je voor jouw cliënten de mooiste resultaten kunt boeken!

Nog geen reacties

Schrijf een reactie

Je e-mail zal niet openbaar zichtbaar gemaakt worden.