Besenreiser, wat te doen als resultaten uitblijven?

Beenvaatjes - Skin & Laser Support


Besenreiser

Beenvaatjes zijn een veel voorkomend huidprobleem. Ze worden ook wel berkentakjes, besenreiser of varices genoemd. Besenreiser herken je aan de kleine rode of blauwe adertjes op met name de boven- en onderbenen. Soms zijn ze, bijvoorbeeld de knieholte, ook zichtbaar in kluwen of netwerkjes bij elkaar die een vlekkerig en onregelmatig effect kunnen geven.  

De behandeling

Vaak hoor ik van mede-behandelaren dat ze het lastig vinden besenreiser goed te behandelen. Het gewenste resultaat wordt niet bepaald, er ontstaan complicaties zoals verbrandingen en/of littekenvorming of ze komen weer snel terug. Maar waar ligt dat nu aan?Als eerste stap is het belangrijk om te bepalen of laserbehandeling de eerste, juiste stap is. Wellicht is er meer aan de hand en is het verstandig de client eerst een duplexonderzoek bij de fleboloog te laten ondergaan. Mocht dit niet nodig zijn dan is het kiezen van de juiste golflengte, spotsize en settings key. Komt de spotsize diep genoeg om het vat te bereiken of ligt het vaatje dusdanig oppervlakkig dat deze er misschien wel aan voorbij gaat. Speel je genoeg met de instellingen? De besenreiser variëren namelijk van dikte en diepte waardoor het cruciaal is dat de spotsize hierop wordt afgestemd. Een korte pulsduur is belangrijk voor fijne vaatjes, een langere pulsduur bij dikkere vaatjes. En niet te vergeten, de juiste hoeveelheid energie. Is er sprake van veel chromofoor, gebruiken we een lage energie. Bij dunne(re) vaatjes met minder chromofoor, passen we meer energie toe.

Het leren herkennen van het juiste klinisch eindpunt is essentieel en kost over het algemeen tijd. De balans vinden tussen de juiste coagulatie van het vat en niet overbehandelen is vaak lastig maar komt met de tijd. Idealiter trekt het vak weg en zie je niet alleen de verkleuring van het vat ontstaan.

Vind jij het belangrijk om bij de keuze van apparatuur ook de juiste ondersteuning en begeleiding te krijgen zodat je zelfverzekerd aan de slag kan en de mooiste resultaten behaalt? Wat resulteert in blije, tevreden mensen? Dan ben je bij mij aan het juiste adres?

Er zijn geen vorige artikelen meer
Nog geen reacties

Schrijf een reactie

Je e-mail zal niet openbaar zichtbaar gemaakt worden.