Het huidverhaal van Marit van Boldrik

Huidverhaal Marit - vindjehuidtherapeut.nl

Regelmatig krijg ik de vraag: “Marit, waarom ben je huidtherapie gaan studeren?” Ben je benieuwd wat ik daarop antwoord? Lees gauw verder, ik vertel er graag meer over!

10 jaar lang acne

Rond mijn 12e begon ik last te krijgen van acne, wat mij 10 jaar lang in de greep hield. Geen (grote) ontstekingen, maar veel kleine puistjes verdeeld over mijn gezicht. Jarenlang smeerde ik voordat ik de fiets opstapte en een dik half uur naar school fietste mijn gezicht in met een flinke laag foundation. Ik vroeg mijn moeder dan: “Kan het zo?” Ook al had ze keer op keer mijn gezicht het liefst met een grote poetslap schoongeveegd, ze stelde me altijd weer gerust dat het er goed uitzag. Zonder make-up de deur uit was een absolute no go. Ik camoufleerde het zodat het minder zou opvallen, althans dat hoopte ik. Mijn acne had een grote invloed op mijn leven.

Van jongs af aan in de behandelstoel

Ik groeide op met een moeder in het vak en dus lag ik als jong meisje al op de behandelstoel en werd mijn gezicht vakkundig onder handen genomen. Jarenlang keken we waar ik wel en niet op reageerde en zochten we de beste remedie. Op een gegeven moment besloten we een uitgebreide bloed- en fecestest te doen bij de orthomoleculaire arts. Daaruit bleek onder andere dat ik een glutenintolerantie heb, die al die jaren invloed bleek te hebben gehad op mijn darmen én dus ook op mijn huid.

De invloed van voeding op mijn huid

Door mijn voeding aan te passen en mijn gluteninname zoveel mogelijk te beperken, merkte ik dat mijn huid er rustiger van werd. Ook had ik steeds meer energie. Wel ging het nog steeds regelmatig op en af en besloot ik uiteindelijk aan de isotretinoïne te gaan, ook wel roaccutane genoemd. Elke week werd ik een blijer mens omdat ik mijn huid verder zag verbeteren.
Toen ik stopte was het dan ook wel spannend of het zo zou blijven. Door mijn huid goed te blijven verzorgen, zoals ik altijd al deed en op mijn voeding te letten, behoorde mijn acne inmiddels tot het verleden.

Vanuit mijn eigen ervaring wil ik anderen helpen

Door mijn eigen ervaring en mijn interesse in de huid, huidproblemen en wat dit voor een impact kan hebben op de kwaliteit van leven, koos ik voor de opleiding Huidtherapie. Na 10 jaar behandel ik nog steeds met veel liefde mijn cliënten met diverse huidproblemen en ondersteun en begeleid ik ze daar waar ik kan. Als ik tijdens een consult iemand voor me heb bij wie ik verdriet en schaamte zie en de opmerking krijg: “Ik wil graag een huid zoals jij”, kan ik niet anders dan een stukje van mijn verhaal te vertellen. Niet omdat ik zo graag over mezelf praat, maar omdat ik de ander graag een inkijkje geef in hoe het voorheen is geweest. Zo kan ik aangeven dat ik begrip heb voor zijn of haar struggles en kan ik de verbinding aangaan.

Nog steeds zorg ik goed voor mijn huid. Juiste huidverzorging die ik aanpas aan het seizoen en effectieve behandelingen om mijn huid in goede conditie te houden.

Liefs, Marit

2 Comments

Schrijf een reactie

Je e-mail zal niet openbaar zichtbaar gemaakt worden.