Huidveroudering en laser

veroudering van je huid tegengaan vindjehuidtherapeut.nl

Hoe ga je veroudering van de huid tegen?

Ouder worden is onvermijdelijk. Toch kunnen we veel betekenen voor de huid met Huidtherapie. 

Verkleuringen en onregelmatigheden

Naarmate we ouder worden ontstaan er steeds meer verkleuringen, denk aan zonschade wat zich uit in pigmentvlekken, meer vascularisatie zoals; tele’s, diffuus erytheem, alsook verhevenheden zoals fibromen, naevus etc. Wist je dat uit onderzoek blijkt dat verkleuringen en onregelmatigheden van de huid deze ouder doen laten lijken? Het zorgt over het algemeen voor een grauwere en doffe teint. Eén van de meest voorkomende huidvragen in de praktijk is dat ook een frisse en egale huid.

Een IPL systeem is dan ook de basis van elke huidpraktijk om aan deze vraag te kunnen voldoen en de best mogelijke zorg te leveren.  

Grover wordende structuur, lijntjes en rimpels

Om de grovere wordende huidstructuur goed te kunnen behandelen hebben we energy based devices nodig die de huid aanzetten tot celvernieuwing en collageenstimulatie. Dit kan met non-ablatieve lasers voor beginnende (milde) huidveroudering, ablatieve lasers, de fractionele handstukken van qs- en ps lasers en RF microneedling. Wist je dat de minder bekende maar steeds populairder wordende Thulium laser en ND:YAP laser ook heel effectief zijn voor huidverbetering? En dat met minimale hersteltijd. I love it! 

Huidverslapping

Voor beginnende huidverslapping, minder strakke kaakcontouren, vetophopingen onder de kin en een diepere neuslippenplooi zijn HIFU (High Intensity Focused Ultrasound) en Radiofrequente (RF) microneedling zeer geschikt. Met HIFU zijn we in staat om onder andere de SMAS laag, dit is de laag onder de huid, te verwarmen waardoor deze wordt gelift, verstrakt en collageen gestimuleerd wordt. RF microneedling verstevigt, verstrakt en verbetert tevens de structuur van de huid. Beiden technieken kunnen heel mooi binnen dezelfde behandeling en/of kuur ingezet worden.

Ben je op zoek naar effectieve behandelmethoden voor huidverjonging en – verslapping en ben je benieuwd wat nu het beste werkt voor jouw cliënten? Wij gaan graag het gesprek met je aan!

Nog geen reacties

Schrijf een reactie

Je e-mail zal niet openbaar zichtbaar gemaakt worden.