HIFU, werkt dat nu echt?

De afgelopen jaren heeft HIFU veel terrein gewonnen en wordt het op veel plekken ingezet. Maar wat is het nu precies en welke cliënten maken we hier nu het meest blij mee?  

High Intensity Focused Ultrasound 

HIFU is de afkorting van High Intensity Focused Ultrasound en is effectief voor de slapper wordende huid. Door middel van geluidsgolven worden afhankelijk van de gekozen diepte, de verschillende huidlagen lokaal verwarmd. Eén van de grote voordelen van HIFU is dat deze inwerkt op de SMAS laag. De SMAS laag ligt net boven het spierweefsel en is de laag die chirurgen liften tijdens een chirurgische ingreep.

De lokale temperatuurstijging zorgt voor directe krimping. Dit samen met stimulatie van collageen zorgt voor een lifting en verstrakking van de huid. Deze methode is heel effectief bij een slappe of slapper wordende huid en verlies van contouren. Ook kan het ingezet worden voor verstrakking rondom de ogen en andere zones en lifting van de wenkbrauwen.

Mijn ervaring

Sinds vijf jaar gebruik ik HIFU in de praktijk daar waar lasers onvoldoende effect geven op huidverstrakking en ‘lifting’. Veelvuldig komen cliënten met de vraag of ik iets kan doen aan de afzakkende mondhoekjes, de beginnende zakjes bij de kaaklijn, een minder strakke kaaklijn of slapper wordende hals.
In de afgelopen jaren heb ik bemerkt dat ik het met name voor beginnende verslapping het mooiste vindt. Het lift, verstrakt en verstevigt waar mensen heel blij mee zijn. Is iemand meer geschikt voor een draadlift of chirurgie, dan raad ik het af. Dit omdat de verbetering die plaatsvindt onvoldoende zichtbaar zal zijn en dus resulteert in een ontevreden cliënt en dit is wel het laatste wat ik wil. 

Egalisering en structuurverbetering

Wenst jouw client ook egalisering en vermindering van lijnen en rimpels dan kun je HIFU goed combineren met IPL, laser of RF microneedling. Deze combinatie geeft een mooie verbetering op meerdere indicaties en kan in dezelfde behandeling en/of kuur worden toegepast. 

Ben je benieuwd of HIFU een waardevolle toevoeging is voor jouw praktijk? Ik vertel je graag alle ins en out!

1 Comment

Schrijf een reactie

Je e-mail zal niet openbaar zichtbaar gemaakt worden.