Huidverbetering met led

Huidverbetering met led - vindjehuidtherapeut.nl

Led’s je kent ze vast wel, maar wist je dat dit ook gebruikt wordt voor verbetering en verjonging van de huid? 

Ledlicht

Led staat voor ‘Light Emitting Diode’ oftewel lichtgevende diodes. Het bestaat al tientallen jaren. De NASA gebruikte deze technologie in plantengroei-experimenten aan boord van de Space Shuttle in de jaren 80. Het vond in de ontwikkelingen van de huidverbetering de laatste jaren steeds meer zijn weg en wordt in Nederland meer en meer toegepast in de huidtherapeutische praktijk.

Led en de huid, hoe werkt het?

Hoewel blootstelling aan licht de grootste boosdoener is van huidveroudering, heeft licht ook veel positieve effecten op het lichaam. Led therapie is gebaseerd op het principe dat levende cellen in staat zijn tot absorptie en worden beïnvloed door licht. De effecten zijn een natuurlijke reactie, vergelijkbaar met fotosynthese van planten via een proces dat bekendstaat als fotobiomodulatie. Zonder zonlicht kunnen planten niet groeien en herstellen. Bij de mens is het ook zo, zonlicht zorgt voor aanmaak van belangrijke vitaminen.

Het licht veroorzaakt een reactie in onze cellen, waar energie bij vrij komt. Als gevolg hiervan kan het lichaam deze nieuwe opgeslagen energie gebruiken voor een
verscheidenheid aan cellulaire taken. Hierdoor heeft led licht regenererende, ontstekingsremmende en huidverbeterende eigenschappen.

De golflengte, de kleur licht, bepaalt het doelwit, ook wel chromofoor genoemd, voor het led, evenals de diepte van penetratie in de huid. Kortere golflengtes werken meer oppervlakkig in de huid en langere golflengten dringen door tot de diepere lagen. Dus afhankelijk van het doel wordt een specifieke golflengte gekozen.

Kleuren led licht

Rood licht versnelt celvernieuwing en herstel, stimuleert collageen en elastine doordat het goed geabsorbeerd wordt door onze fibroblasten. Deze cellen zijn verantwoordelijk voor de aanmaak van ons collageen en elastine, welke voor de stevigheid en elasticiteit van de huid zorgt. In de praktijk wordt led toegepast bij:

 • de ouder wordende huid;
 • lijntjes;
 • grovere huidstructuur;
 • dehydratatie van de huid.

Blauw licht wordt ingezet bij huidtypes  bij:

 • onzuiverheden;
 • acne;
 • overmatige talgproductie;
 • doffe huidteint.

Infrarood licht wat valt binnen het onzichtbare licht, wordt het diepst in de huid geabsorbeerd. Het heeft een herstellende werking en activeert ontstekingsremmende processen in de huid. Irritatie en roodheid van de huid verminderen. Ook heeft het een positieve uitwerking op een onegale huidteint. Infrarood licht is effectief voor:

 • ouder wordende huid;
 • rode, gevoelige, geïrriteerde huid;
 • rosacea;
 • verkleuringen.

De Healite van Lutronic

De HEALITE gebruikt de eigenschappen van de 830/590; 633 en 425nm golflengten via LED  technologie. Hierbij gaat het om de kracht van het combineren!
Het LED licht moduleert de cellulaire functies voor het versnellen van genezingsprocessen bij onder meer ontstekingen, littekens en brandwonden. Tegelijkertijd bevordert LED licht huidverjonging en verminderen lijntjes doordat de stevigheid en elasticiteit van de huid zich hersteld.

Mogelijkheden in de praktijk

Led kan in kuurverband als een behandeling op zichzelf staand worden ingezet maar werkt nog beter in combinatie met andere behandelingen. Denk hierbij bijvoorbeeld ter voorbereiding op een bepaalde therapie of juist als afsluiting of als nabehandeling. De verschillende technieken stimuleren elkaar voor de mooiste resultaten.

Benieuwd of led iets voor jouw huidpraktijk kan betekenen? Wij informeren je graag!

Nog geen reacties

Schrijf een reactie

Je e-mail zal niet openbaar zichtbaar gemaakt worden.